Baggböle loge i Umeå

Dansbandskulturen är stor i Sverige och särskilt i Norrland. I Umeå, som är Norrlands största tätort, hålls årligen danser i Baggböle loge. Baggböle loge har fått sitt namn från ett gammalt sågverk som ligger här. I Baggböle loge har dansglada människor träffats sedan 1958 och intresset har alltid varit stort. På senare år är det främst moderna dansband som spelar här, exempelvis Highlights och Blender. Tyvärr kommer Baggböle loge att stängas ner eftersom de som arrangerar det, Umeå IK, fått sitt hyreskontrakt uppsagt. Anledningen till varför Umeå IK fått sitt kontrakt uppsagt beror på att fastighetsägaren vill bedriva en annan slags verksamhet i logen.

Men det finns ändå ett hopp om att en ny lokal kan användas och på sätt föra danserna vidare. Om Baggböle loge tvingas lägga ner är det som att någon går i graven. Oavsett vilken lokal som logen befinner sig i så är det något som alltid kommer vara populärt! Ett omtyckt och känt band som spelat på logen är Umbrella. Umbrella kommer från Föllinge som ligger i Jämtland. Ett annat band som också kommer från de Jämtländska skogarna är det kända dansbandet Jannez.

Baggböle loge – mer än bara dans

Det bästa med Baggböle loge och liknande verksamheter är gemenskapen. När man besöker denna sortens dansställen är gemenskapen och värmen påtaglig. Här samlas människor med ett gemensamt intresse – dansband. Gammal som ung är välkomna att svänga loss till dansbandens rytmer på logen. Förutom Baggböle anordnas det danser på många Folkets Park runtom i Sverige. Om du själv gillar att dansa och svänga loss till gammaldags musik, kan du göra en snabb sökning på nätet. Du kan få upp träffar på danser som hålls i din närhet. Ta med dig ett gäng vänner så blir stämningen på topp. Om du inte kan stegen behöver du inte oroa dig. Huvudsaken är att du har roligt på dansgolvet.

Baggböle loge har bjudit på många danser genom åren