Baggböles egna herrgård

Uppe i Norrland, i den största tätorten Umeå, ligger Baggböle. Du kanske inte har hört talas om denna lilla by, men faktum är att den är väl värt ett besök. Baggböle ligger ungefär åtta kilometer från Umeå och här finns mycket att göra. För dig som vill uppleva svensk natur, vackra skogar och stilla älvar, kommer du trivas som fisken i vattnet. Förutom vacker natur finns det en fin herrgård här som du kan bo hos. Baggböle herrgård har funnits sedan 1800-talet och byggdes i samband med det sågverk som står här. Från början var herrgården tänkt som en bostad till de som arbetade på sågverket. Med åren har det dock gjorts om till en vacker restaurang och fina festlokaler.

På Baggböle herrgård hålls det ofta fester och bröllop, något som är passande eftersom omgivningarna är så vackra. Restaurangen som finns i denna herrgård erbjuder utsökta rätter som enbärsgravad Malgomajröding, mjukbakat reninnanlår och vahlronachokladpannacotta. Mycket av maten som serveras i restaurangen är lokalt producerade. För företag är det väldigt populärt att besöka Baggböle herrgård. Här kan företag i lugn miljö, hålla konferens. Mellan mötena kan personalen vandra omkring i naturen, besöka centrum som inte ligger för långt bort och njuta av god mat.

Baggböle herrgård – ett magnifikt bygge

Baggböle herrgård är väldigt vacker och hela huset är byggt av timmer. Byggnaden är målad i linoljefärg och nyansen är ljus. Anledningen till varför man målade denna herrgård i ljus linoljefärg berodde på att man ville efterlikna stenhus som var populärt på denna tid. Hela herrgården är över 500 kvadratmeter stort, vilket gör herrgården till ett av de största husen i området. Om du vill besöka Baggböle kan du enkelt hitta hit. Herrgården hittar du till genom att följa E12:an åtta kilometer västerut från Umeå. Så småningom kommer du till en skylt där det står Baggböle, därefter är det enkelt att hitta.

Herrgård i Baggböle bjuder på vacker natur, utsökt mat och historia